Advocaat Peters boekt vrijspraak in balkonmoord Enschede

De 39-jarige man uit Enschede die eerder negen jaar celstraf kreeg omdat hij zijn zeventienjarige vriend van een balkon zou hebben gegooid waarna die overleed, is in hoger beroep vrijgesproken.

Na het eerste onderzoek meende het Openbaar Ministerie (OM) dat de man hard moest zijn geduwd, omdat je niet zomaar over de rand valt. De rechtbank volgde dat en legde zoals geëist negen jaar cel op wegens doodslag. 

In hoger beroep legden deskundigen op verzoek van de advocaat van de verdachte, strafrechtadvocaat John Peters, verder uit dat het óók nog afhangt van het zwaartepunt van het lichaam ten opzichte van de balkonrand. De rand was 5 centimeter lager dan moderne bouwregels voorschrijven. Het Openbaar Ministerie eiste daarom nu drie jaar cel wegens „mishandeling met de dood tot gevolg”. De uitleg van de 39-jarige dat zijn jonge vriend zich losrukte en viel, kan heel goed kloppen, meent het hof. Ook mishandeling is niet bewezen.

Tubantia, 8 juni 2015 
RTV Oost, 8 juni 2015 
Interview met strafrechtadvocaat John Peters RTV Oost, 26 mei 2015

Contact

Peters Advocaten
Wiekenweg 32 G
3815 KL Amersfoort

033 - 46 27 551
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocaten richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Echtscheidingsrecht

  Echtscheidingsrecht

  Wanneer in uw strafzaak door de feitenrechter een ongunstige einduitspraak is gedaan, kunt u beroep in cassatie instellen....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer