Strafrechtadvocaat mr. J. Peters Strafrecht

Mr. J. (John) Peters studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en is een gerenommeerd strafrechtadvocaat en lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten).

Mr. Peters is eigenaar van strafrechtkantoor Peters Advocaten.

Na zijn studie was hij werkzaam als televisiejournalist. Gedurende tien jaar was hij (eind) redacteur en daarna verslaggever bij de actualiteitenprogramma's Brandpunt, Avro's Televizier en Netwerk. Voor deze programma's maakte hij reportages in binnen- en buitenland. Toen hij de gebroeders Anker filmde en hun gedrevenheid en enthousiasme bemerkte, besloot mr. Peters de journalistiek te verlaten en zelf de advocatuur in te gaan. Inmiddels heeft hij als strafrechtspecialist een gerenommeerde naam opgebouwd.

Sindsdien is mr. Peters vaak in het nieuws met uiteenlopende strafzaken. Vanaf 2010 is mr. Peters ook specialist voor herzieningszaken waarbij hij met name ook veel levenslang gestraften bijstaat. Een herziening is een allerlaatste mogelijkheid voor een onterecht veroordeelde om alsnog zijn gelijk te halen bij de rechter. In 2011 maakte mr. Peters samen met Willem Anker de VPRO-televisieserie 'Langgestraft' . In vijf portretten van langgestraften werd een inkijkje gegeven in het leven van langgestraften voor en na de veroordeling. In 2014 maakte hij voor de NTR een documentaireserie; 'Vrouwen achter tralies' . Het ging mr. Peters bij beide series om 'de mens achter de misdadiger'.

Bij Peters advocaten werken mr. Peters en zijn medewerkeres met hart-en ziel én vooral juridische kennis aan uw zaak.

Contact

Peters Advocaten
Rembrandtlaan 4C
3723 BJ Bilthoven

033 - 46 27 551
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocaten richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Echtscheidingsrecht

  Echtscheidingsrecht

  Wanneer in uw strafzaak door de feitenrechter een ongunstige einduitspraak is gedaan, kunt u beroep in cassatie instellen....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer