Strafrechtadvocaat mr. J. Peters Strafrecht

Mr. J. (John) Peters studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en is een gerenommeerd strafrechtadvocaat en lid van de NVSA (Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten).

Mr. Peters is eigenaar van advocatenkantoor Peters Advocaten.

Na zijn studie was hij werkzaam als televisiejournalist. Gedurende tien jaar was hij (eind) redacteur en verslaggever bij de actualiteitenprogramma's Brandpunt, Avro's Televizier en Netwerk. Voor deze programma's maakte hij reportages in binnen- en buitenland. Toen hij de gebroeders Anker filmde en hun gedrevenheid en enthousiasme bemerkte, besloot mr. Peters de journalistiek te verlaten en zelf de advocatuur in te gaan. Als Strafrecht- en Herzieningsspecialist heeft hij een gerenommeerde naam opgebouwd.

Ook staat mr.Peters bekend als een analytisch en doortastend Mediator in met name zakelijke conflicten.

Sinds de invoering van de nieuwe Europese Privacywet in 2018 adviseert hij ondernemingen over de verplichtingen die deze wet op organisatorisch en technisch gebied met zich meebrengt . Uitgangspunt van het advies is de veiligheid van de persoonsgegevens te optimaliseren om klachten en boetes te voorkomen.

Mr. Peters is vaak in het nieuws geweest met uiteenlopende strafzaken. Vanaf 2010 is mr. Peters ook specialist voor herzieningszaken waarbij hij met name ook veel (levens)lang gestraften bijstaat. Een herziening is een allerlaatste mogelijkheid voor een onterecht veroordeelde om alsnog zijn gelijk te halen bij de rechter. In 2011 maakte mr. Peters samen met Willem Anker de VPRO-televisieserie 'Langgestraft' . In vijf portretten van langgestraften werd een inkijkje gegeven in het leven van langgestraften voor en na de veroordeling. In 2014 maakte hij voor de NTR een documentaireserie; 'Vrouwen achter tralies' . Het ging mr. Peters bij beide series om 'de mens achter de veroordeelde'.

Bij Peters advocaten werken mr. Peters en zijn medewerkeres met hart-en ziel én vooral juridische kennis aan uw zaak.

Contact

Peters Advocaten
Willem II Singel 53
6041 HR Roermond

0475-700115
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocaten richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Privacyrecht

  Privacyrecht

  Indien u onherroepelijk bent veroordeeld voor een strafbaar feit kan het voorkomen dat er in een later nieuwe feiten....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer