Voorman Noorse Broeders verdachte in omvangrijke zaak

Een van de voormannen van de orthodox-christelijke geloofsgemeenschap Noorse Broeders in Nederland is begin maart gearresteerd door de opsporingsdienst FIOD. Jonathan van der L., een ex-rechercheur van de FIOD, zou acht miljoen euro hebben weggesluisd van een stichting die bestuurd wordt door Noorse Broeders.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de 34-jarige man uit Apeldoorn verdacht wordt van oplichting, verduistering en witwassen.

Van der L. was jarenlang de financiële man van de Noorse Broeders, een stroming die te vergelijken is met de Jehova’s Getuigen. Ze heten officieel Christelijke Gemeente Nederland en zijn onderdeel van de Brunstad Christian Church, een internationale beweging met 40.000 leden met hoofdkantoor in Noorwegen. De Noorse Broeders hebben in Nederland 2.000 aanhangers in elf gemeenten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Stadskanaal.

Inmiddels zijn er door de rechtbank in Zuphen vele getuigen toegewezen die door de advocaat van Van der L., John Peters, waren verzocht.

NRC, 18 maart 2016

Contact

Peters Advocatuur
Willem II Singel 53
6041 HR Roermond

0475-700115
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocatuur richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Privacyrecht

  Privacyrecht

  Indien u onherroepelijk bent veroordeeld voor een strafbaar feit kan het voorkomen dat er in een later nieuwe feiten....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer