Nieuw onderzoek naar dubbele moordzaak in sittard

De Hoge Raad heeft een nieuw onderzoek ingesteld naar een dubbele moordzaak uit 2003, waarvoor een verdachte levenslang vastzit. De getuigenis van een 9-jarig meisje wordt nu ernstig in twijfel getrokken, waardoor mogelijk sprake is van een gerechtelijke dwaling.

De veroordeelde, Olaf H., is in 2004 veroordeeld voor het neerschieten van een autohandelaar, diens echtgenote en hun 9-jarige kleindochter in Sittard, terwijl hij een auto bij ze kocht. Het echtpaar overleed, hun kleindochter overleefde een schot in haar hoofd.

In 2013 diende H.'s advocaat, John Peters, een herzieningsverzoek in bij de Adviescommissie Afgesloten Strafzaken (ACAS) van de Hoge Raad. Hij droeg negen nieuwe feiten aan die ontlastend zijn voor Olaf H. Het belangrijkste is een rapport van twee neuropsychologen, die concluderen dat de hersenschade van de 9-jarige getuige zodanig ernstig is, dat herinneringen aan de schietpartij onmogelijk zijn. Daarmee halen zij haar getuigenis en daarmee de grondslag van H.s veroordeling onderuit.

Volkskrant, 8 januari 2015 
Telegraaf, 8 januari 2015 
NRC, 8 januari 2015

Contact

Peters Advocaten
Willem II Singel 53
6041 HR Roermond

0475-700115
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocaten richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Privacyrecht

  Privacyrecht

  Indien u onherroepelijk bent veroordeeld voor een strafbaar feit kan het voorkomen dat er in een later nieuwe feiten....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer