2e herzieningsverzoek inzake Louis Hagemann

Louis Hagemann kan de moorden op zijn minnares Corina Bolhaar en haar kinderen niet hebben gepleegd. Dat zeggen verschillende deskundigen die de zaak opnieuw hebben beoordeeld.

Behalve dat een belangrijke getuigenverklaring mogelijk ‘vals’ is, zijn de moorden mogelijk op een ander tijdstip gepleegd én door iemand die linkshandig is. Hagemann is rechts. Op basis van al deze nieuwe feiten dient zijn advocaat, John Peters opnieuw een verzoek tot herziening in. Hagemann zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de gruwelijke drievoudige moord.

Het eerste herzieningsverzoek is in 2014 door de Hoge Raad afgewezen. De Hoge Raad stelde toen dat het hof de betrouwbaarheid van de getuigenverklaringen waarop Hagemaan is veroordeeld uitvoerig heeft overwogen, inclusief mogelijke motieven van wraak en beloning en wees daarom heropening van de zaak af.

Nu zijn er meerdere deskundigen die op vershillende gebieden stellen dat het bewijs dat door het hof destijds is gebruikt niet kan kloppen, dan wel dat nieuw en aanvullend onderzoek zeer ontlastende elementen naar voren brengt, zoals de linkshandige handvoorkeur van de werkelijke dader en het extreem rechtshandig zijn van Hagemann.

Uitzending EenVandaag, 4 oktober 2016
Crimesite, 4 oktober 2016
Uitspraak Hoge Raad 1e herzieningsverzoek, 11 februari 2016
Het Parool, 11 februari 2014
Volkskrant, 11 februari 2014

Contact

Peters Advocatuur
Willem II Singel 53
6041 HR Roermond

0475-700115
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocatuur richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Privacyrecht

  Privacyrecht

  Indien u onherroepelijk bent veroordeeld voor een strafbaar feit kan het voorkomen dat er in een later nieuwe feiten....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer