Echtscheidingsrecht

Echtscheiding zet je leven emotioneel op zijn kop. Net in die warrige periode moeten er een hoop praktische dingen geregeld worden. Laat je daar samen goed begeleiden.

Naast afspraken over de echtelijke woning (wie blijft er wonen of wordt deze verkocht) moeten er samen afspraken worden gemaakt over de kinderen. Waar gaan zij wonen. Bij vader, moeder of bij beiden. Wat komen de ouders samen overeen met betrekking tot een omgangsregeling als de kinderen bij één van beiden blijft wonen. Welke afspraken worden gemaakt over school of medische aangelegenheden en wat gaan de ouders ieder financieel bijdragen aan de kosten van het levensonderhoud en opvoeding van de kinderen.

Wie gaat wat betalen aan de ander als partneralimentatie. Daar zijn richtlijnen voor maar het staat je altijd vrij dit samen te regelen. Zonder ruzie, gedoe en frustratie. Mochten er toch nog onderlinge probleempjes zijn die gemeenschappelijke afspraken in de weg staan dan kunnen deze wellicht samen opgelost worden middels mediation.

Mr. Peters is naast advocaat ook mediator.

Samen kun je het uiteindelijk regelen zoals je samen ook echt wilt. De uiteindelijke afspraken zullen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant hetgeen door de rechtbank gehecht zal worden aan de uitspraak van de echtscheiding. Daarmee zijn de gemaakte afspraken rechtsgeldig en hebben rechtskracht.

Samen alles regelen voor nu en de toekomst.

"Samen afronden waar je samen aan begonnen bent’’.

Prettig en goed voor jezelf maar zeker ook voor de kinderen die (meestal) loyaal zijn en blijven aan beide ouders.

Voordelen van een gemeenschappelijke echtscheiding:

  Er komen afspraken waar jullie beiden achter staan. (De rechter hoeft geen knopen door te hakken met als mogelijke resultaat twee ongelukkige partijen).
  Geen frustraties bij eensgezinde ouders.
  De kinderen zullen zich beter voelen bij eensgezinde ouders.

Mr. Peters doet alleen gemeenschappelijk verzoeken echtscheiding op betalende basis.

U kunt zeker zijn van een zorgvuldige aanpak en persoonlijk advies en begeleiding.

Contact

Peters Advocaten
Rembrandtlaan 4C
3723 BJ Bilthoven

033 - 46 27 551
 • Strafrecht

  Strafrecht

  De strafrechtadvocaten van Peters Advocaten richten zich volledig op het nationale- en internationale strafrecht....

  Lees meer
 • Mediation

  Mediation

  Mediation

  Lees meer